sobota 18. července 2015

Recon Jet a Recon Snow: fitness chytré brýle s velkým potenciálem

recon jet
V době chytrého příslušenství jsme již nejednou slyšeli o chytrých brýlích a to především ve spojení s nejznámějšími Google Glass, jejichž první verze měla obrovský ohlas, vývoj trval velmi dlouho, ale do oficiálního prodeje se nikdy nedostaly. 
Nyní však tuto oblast chytrých technologií atakuje jiná společnost, která však omezila využití této technologie na velmi úzkou skupinu lidí.
Společnost Recon se zaměřila na vývoj chytrých brýlí pro sportovce a vzhledem k cenám spíše ty skutečně vrcholové či velmi zapálené. Recon přišel s nabídkou modelů Recon Jet a Recon Snow. Již z názvu je jasné, že oblast pro níž jsou jednotlivé modely určeny se diametrálně liší, ale pojďme si k nim již něco říci.

Recon Jet

Recon Jet jsou vlastně jakýmsi sportovním počítačem spojeným se stylovými slunečními brýlemi, určeným pro běžce či cyklisty na dlouhé tratě. Tyto brýle Vám během jízdy či běhu ukazují mimo jiné například rychlost, efektivitu, spálené kalorie, vzdálenost, srdeční tep, ale dokáží Vás upozornit i na příchozí hovor a ten přijmout, ovládat hudební přehrávač či zobrazit notifikace. Zajímavostí je však i přítomnost interaktivních map, díky nimž můžete najít přátele, kteří právě také sportují a jsou blízko Vás.
Výrobce se rozhodl použít pro hodinky vlastní proprietální systém s názvem ReconOS a aktuálně se v brýlích Recon Jet nachází ve verzi 4.2. Výrobce dal do systému do vínku jednoduché intuitivní ovládání tak, aby například při jízdě vyšší rychlostí nebylo vaše soustřední rozptylováno ovládáním brýlí.
A co se skrývá pod stylovým zevnějškem? Brýle Jet dostali hardwarovou výbavu v podobě 1 GHz procesoru Cortex-A9 se dvěma jádry či 1GB operační paměti RAM. 8GB úložiště Vám zajistí dostatek místa pro záznam vašich aktivit a baterie u níž výrobce udává průměrnou dobu výrže 4 hodiny také potěší, neboť pro ty, kteří potřebují sportovat déle přichází tento model s možností baterii vyměnit. Vezmete-li si tebou sebou náhradní a navíc například externí zdroj, můžete bez problémů brýle využívat i celý den. Výrobce totiž osadil brýle klasickým micro USB konektorem, takže nemusíte mít strach že zapomenete speciální kolébku či konektor. Jednoduše postačí standard pro dnešní mobilní telefony. 
Samotná zobrazovací plocha je ve formátu 16:9 a její velikost pro Vaše oko odpovídá 30" HD displeji ze vzdálenost asi 2 metrů. Brýle dále disponují síťovými prvky jako je Bluetooth 4.0 či WiFi, které Vám pomohou při spojení s telefonem či s počítačem. Na straně senzorů byly brýle Jet osazeny akcelerometrem, gyroskopem, magnetometrem, snímačem tlaku či infračerveným senzorem. Recon také udává, že brýle jsou použitelné v jakémkoliv počasí, ale po použití v dešti doporučuje poté brýle rozdělat, odpojit baterii a nechat vyschnout. Brýle Recoon Jet jsou momentálně na trhu k dostání za cenu 699 dolarů, což pro běžné víkendové  sportovce skutečně není. Více se o nich můžete dozvědět na stránkách výrobce.

Recon Snow 2

Recon Instruments Snow2 Snowboard And Ski GogglesRecon Snow2 - The Google Glass Alternative Snow Goggles

Recon snow fungují ve své podstatě na stejném principu jako Reocn Jet s tím rozdílem, že jak je z názvu patrné jsou určeny pro vyznavače zimních sportů. Kromě v podstatě zcela stejné hardwarové a softwarové výbavy jako u Reco Jet, dostali Recon Snow do vínku navíc akcelerometr, barometr, zobrazení převýšení či odolnost vůči otřešům. To se může hodit například při extrémním lyžování, kdy se skoky rovnají prakticky volnému pádu. I na toto výrobce myslel a tak Recon Snow dokáží zobrazit i počet skoků. Jen v oblasti úložiště Recon Snow2 lehce pokulhávají a dostali do výbavy pouhé 2GB. S baterií jsou na tom však lépe a průměrnou dobu výdrže uvádí výrobce na 6 hodin.
Co je však největší výhodou Recon Snow2 je fakt, že se ve své podstatě nejedná o brýle. Při jejich koupi totiž pořizujete pouze aktivní část, neboli počítač, který můžete vložit do jakýchkoliv standardních lyžařských brýlích, takže jednoduše až se Vám vaše staré nebudou líbit, koupíte si nové a Recon Snow2 pouze přesunete. Recon tak u tohoto modelu dosáhl dokonalé modulárnosti a neomezuje tak majitele na pouze svou vlastní nabídku modelů lyžařských brýlí.
Clearance Sales: UP to 80% OFF + Free ShippingDual Core CPU. Bluetooth. Wifi. ANT+. GPS. High Resolution Display.Software v nejnovější verzi Recon Snow2 je Recon OS 4 a kromě aplikací výrobce, které dokáží zaznamenávat osobní rekordy, maximální dosaženou rychlost, či opět interaktivní mapy, můžete s tímto modelem nechat mobil v kapse, neboť umožňuje kompletní vzdálené ovládání Vašeho chytrého telefonu. Dokonce můžete pomocí brýlí sdílet své sportovní úspěchy s Vašimi známými prostřednictvím sociálních sítí. V základu dostanete brýle s předinstalovanými mapami více než 600 různých lyžařských resortů.
U modelu Recon Snow 2 se cena, za níž je možné tento doplněk pořídit, zastavila na 399 dolarech, přičemž na stránkách výrobce je možné zakoupit přímo i speciální lyžařské brýle od firmy Recon, Snow2 HUD & UVEX G.GL 9 Bundle, které Vás však vyjdou na extrémních 549 dolarů.

U obou modelů je možné prostřednictvím webové či mobilní aplikace zálohovat své výkony online. Výrobce myslel na všechny a tak aplikace je dostupná jak pro zařízení Android, tak pro Apple. Bohužel na minoritní systémy se nedostalo, ale třeba někdy v budoucnu.

   

V každém případě značka Recon dokazuje, že technologie chytrých brýlí není zdaleka tak nedotažená, jak by se mohlo zdát a v jistém směru dává společnosti najevo, že to co oni nezvládli za několik let, Recon již nyní aktivně nabízí. Pravdou je, že zaměření výrobků Recon je poněkud jiného ražení než u Google Glass, ale i tak se jedná o velmi dobře vybavený doplněk s obrovským potenciálem, který momentálně nejspíše nebude mít tak velkou uživatelskou základnu jen díky své relativně vysoké pořizovací cenně. 
Autor: Jiří Florián 

Catch This Golden Chance to Get Free Shipping on Convenient Mobile Chargers and Power Banks!

Žádné komentáře:

Okomentovat