středa 16. září 2015

BlackBerry Venice ukazuje možnosti personalizace a mnohem víc...


Již nějakou dobu se postupně na internetu objevují fotografie, či alespoň rendery očekávaného ostružinového modelu na jehož palubě se objeví operační systém společnosti Google. Spojení je pro mnoho uživatelů poněkud kontroverzní, ale já osobně jsem na model Venice velmi zvědavý a musím říci, že spojení kvality BlackBerry s možnostmi Androidu by mohlo znamenat konečně skutečně kvalitní chytrý telefon.

BlackBerry-Venice-AA-1-840x1132BlackBerry-Venice-AA-6-840x1132

Každopádně nyní internet odhalil opět něco více informací a model Venice se ukazuje “v plné parádě”. Na první pohled to může vypadat, že zachycený model nedisponuje pravděpodobně v oblasti systému ničím zvláštním. Vzhledem k designu prostředí a aplikacím se zdá, že se díváme na čistý systém Android Lollipop, v němž tento základ narušují pouze uživatelsky obměněné ikony. Při podrobnějším prozkoumání však vidíme, že jisté zásahy zde jsou patrné především po vyvolání nabídky dlouhým stiskem domovského tlačítka, kdy tento povel obvykle vyvolá nabídku aplikací Google. I nabídka ukončování naposled spuštěných aplikací naznala jistých změn a částečně připomíná dlaždice systému Windows.

Samotné menu pak velmi nápadně připomíná současný design nádstavby od Samsungu s jednotlivými oddíly seřazenými dle kategorie směrem dolů. Vypadá to tedy, že BlackBerry nejen že nasadilo zcela jiný operační systém, ale navíc se inspiruje kde může a možná tak hledá to nejlepší ze všech koutů.

V oblasti výkonu pak spekulace jednomyslně hovoří o nasazení chipsetu Snapdragon 808 doplněného o 3GB operační paměti RAM a také 18MP hlavní fotoaparát. 5,4 palcový displej dostane s největší pravděpodobností rozlišení FHD, což by nám dalo ne sice špičku, ale zcela dostačující jemnost 407 PPI, díky čemuž by kvalita zobrazení měla uspokojit i náročnější diváky.

Co je však na těchto fotkách skutečnou lahůdkou je fakt, že na bootovací obrazovce můžete vidět takzvaný “bugdroid”. To by potvrzovalo spekulace o zabezpečeném systému Android a pokud tedy zde BlackBerry implementovalo své zabezpečení, může jít opravdu o velmi nadějný model.
Předchozí spekulace hovořili o možném uvedení modelu do prodeje již v Listopadu tohoto roku, avšak doposud vlastně BlackBerry nevydalo žádné oficiální oznámení a nejdříve kdy se tedy dozvíme něco oficiálního bude pravděpodobně 25. Září, kdy společnost vydává report za Q2 2016.


Autor: Jiří Florián
Zdroj: AndroidAuthority.com

Další články:

Žádné komentáře:

Okomentovat