úterý 1. září 2015

Logo "Google" v novém kabátě

 

Logo světového giganta Google má novou tvář.
Jen několik málo týdnů po ohlášení restrukturalizace společnosti Google, přichází také změna vizáže. Jak již mnoho z Vás jistě četlo či slyšelo, před nedávnem došlo k restrukturalizaci uvnitř tohoto internetového giganta. Díky ní se tento jeden velký obr rozdělil na několik na několik menších organizací a s tím přišla i jakási "změna" tváře. Píši schválně uvozovky, neboť samozřejmě typické čtyři barvy jimiž je logo Google známé zůstávají na svém místě, stejně jako bílé pozadí. Citelného a na první pohled patrného obratu se však dočkalo písmo, kde Google opustil již letitý font Serifs.

Společně s novým nápisem plánuje Google také nahradit pro někoho již nostalgické modro bílé "G" čtyřbarevnou variantou tak, aby tím byla ještě více podtržena propojenost společnosti s těmito barvami. Kromě samotného "G" ale zachází tento gigant do mnohem větších detailů a čtyři barvy Google dostane v blízké době také ikona hlasového vyhledávání. S tímto je samozřejmě spojena i nutnost obrovského množství aktualizací, neboť ve své podstatě se logo této společnosti či pouze zmiňovaný mikrofon nacházejí v každém zákoutí systému Android, prohlížeče Chrome či systému Chrome OS.


Tak či onak můžeme počítat s tím, že svou novou tvář bude chtít společnost ukázat velmi brzy a tak i aktualizace nejspíše proběhnou již ve velmi blízké budoucnosti. V podstatě se ale jedná jen o další z mnoha vývojových změn, jimiž společnost za posledních 17 let prošla.



Autor: Jiří Florián
Zdroj: Google

Další články:

Žádné komentáře:

Okomentovat