sobota 5. září 2015

LG G4 Note možná přijde již příští měsíc

Po představení letošní vlajkové lodi LG G4 se na účet této společnosti diskutovalo především o chystaném modelu Nexus 5X, který společně s modelem společnosti Huawei rozšíří řadu Nesux 5. Avšak nejen tento model se má stát další pýchou jihokorejského giganta. Podle nejnovějších informací by příští měsíc měl spatřit světlo oficiálního světa také model LG G4 Note. Již jsme zvyklí, že vlajkové lodě různých společností se postupně dočkávají sourozenců v podobě jakýchsi variant originálu, ať již zmenšených se slabší výbavou, či větších jako v případě Samsungu Galaxy S6 Edge+. Nyní se ale poprvé stal model Note od společnosti LG horkým tématem. Na internetu se již objevili údaje z certifikace TENAA, které spekulují o modelu LG-H968 jako oficiálním LG G4 Note, avšak jak již tomu bývá, mnoho spekulací je, ale mnoho také není pravdou.

 

První zmínky o tomto modelu se objevily již začátkem Března tohoto roku, kdy se na internetu objevili spekulace o kovovém tělu tohoto modelu. Nyní se však zdá, že se nebude jednat o kovovou konstrukci jako takovou, neboť LG G4 Note by mělo dostat odjímatelný zadní kryt spolu s vyměnitelnou baterií. Momentálně se zdá, že LG G4 Note by měl být odpovědí na konkurenční modely Note 5 či Galaxy S6 Edge+ takže se dá očekávat, že specifikacemi a výbavou bude chtít LG nasadit novou laťku a dostat se tak před konkurenční Samsung. Tomu nasvědčuje i upravená sestava zadních tlačítek, kde podle snímků své místo našel snímač otisků prstů. Také podpora dual SIM, jíž by mělo LG G4 Note podporovat by mohla být v určitém směru výhodou.

Přesné detaily zatím známy nejsou, ale datum uvedení 10. Říjen se zdá velmi pravděpodobný i proto, že se kryje s již dříve oznámeným plánem pro 4. kvartál 2015, jenž potvrdil sám Cho Juno z LG. Toto datum také jaksi samo pobízí ke srovnání s plánovaným uvedením modelů iPhone 6S Plus, či již představeným Note 5 od Samsungu. Samozřejmě předpovídané nasazení plastů dává vůči ostatním vlajkovým lodím LG G4 Note jistou nevýhodu a můžeme tak usuzovat, že ač bychom řekli, že LG bude chtít útočit na nejvyšší příčky, zůstává poněkud konzervativní.

Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat