středa 9. září 2015

Nový Apple iPad Pro představen … a je na co se dívat

ipad pro

Jak řekla současná hlava společnosti Apple: “Dnes zde máme největší novinku ohledně iPadu od doby kdy byl iPad představen”.

A je to skutečně tak. Apple dnes představil nejnovější iPad Pro a jedná se rozhodně o největší iPad za celou dobu. Ve oblasti výbavy nabízí vše co naleznete u modelu iPad Air 2 a ještě trochu více. Netřeba se ale zabývat podobnostmi, raději se pojďme podívat rovnou na výbavu nejnovějšího přírůstku jablečné rodiny.

iPad pro dostal do vínku obrovský 12,9 palcový displej s rozlišením 2732 x 2048 pixelů, což nám dává jemnost 265 PPI. To se nemusí zdát jako mnoho, ale vzhledem ke kvalitě zobrazovacích panelů jimiž se jablečná zařízení chlubí se jedná o skutečně vynikající hodnotu. Co je ale trochu neobvyklé je poměr výšky a šířky, neboť displej jako takový je téměř stejně široký jako je klasický iPad vysoký. V souhrnu zde dostáváme stejnou jemnost zobrazení a také poměr stran jako v případě iPadu Air, tudíž 4:3. Samotný Apple se chlubí faktem, že nový iPad Pro je tak velký, že softwarová klávesnice zde dosahuje v podstatě stejných rozměrů jako hardwarová u jejich laptopů.

Nový iPad Pro ale nebyl vytvořen pouze za účelem nabídnout větší zařízení. Plocha jeho displeje má být výhodou ve spojení s novými možnostmi multitaskingu u připravovaného systému iOS 9, jenž Vám dovolí zobrazit více běžících aplikací současně. Samozřejmě, že tato funkce bude možná také na iPadu Air, ale díky většímu displeji bude tato funkce mnohem pohodlnější a vzhledem k šířce to bude podobné jako mít vedle sebe dva klasické iPady s různými aplikacemi.

ipad-pro-1200-7

Velikost však není jediným aspektem, v němž drží nový iPad Pro prim. Jako srdce v něm totiž “bije” nejnovější chipset společnosti s označením A9X. Jedná se o nástupce modelu A8X jenž pohání iPad Air 2, který nabízí dvojitou šířku paměťového rozhraní a také grafickým výkonem. Apple se vůbec nebojí a tvrdí, že tento nejnovější chipset je o 80% výkonnější než u jakéhokoliv přenosného počítače, který se během posledního roku dostal na trh. Co ale opět Apple opomenul oznámit je kapacita operační paměti RAM, kterou nový obr disponuje avšak dá se očekávat, že bude stejná jako v případě iPadu Air 2, tudíž 2GB.

Další obrovskou výhodou má být ale také výdrž u níž Apple uvádí až 10 hodin provozu, což není vůbec špatné.

Autor: Jiří Florián

Zdroj: Edgadget

Žádné komentáře:

Okomentovat