sobota 10. října 2015

Google Play - Nejoblíbenější aplikace tohoto týdne (KW41)

41kw GooglePlay TopTen

Nejrozšířenější mobilní platforma dneška, tedy Android, nabízí nepřeberné množství různých aplikací ať již určených pouze pro zábavu, či pro podnikání, cestování, sport a mnoho a mnoho dalších. Tyto aplikace si mají možnost uživatelé stáhnout do svých zařízení prostřednictvím aplikace Google Play a zde je nabízeno u každé kategorie několik skupin seřazených dle oblíbenosti a také rozdělených dále dle toho, zda se jedná o placené aplikace či jsou poskytovány zdarma. V tomto seriály se ale vždy jednou za týden podíváme na jednoduchý přehled těch deseti nejoblíbenějších a to bez rozdílu ceny či účelu.

Takže jaký žebříček těch nejoblíbenějších aplikací nám přichystal strýček Google tento týden?

Pořadí Místo minulý týden Hodnocení uživatelů Název Popis
1 3,9 Messenger (Facebook) Nejen chatovací klient náležící k v dnešní době již familiární sociální síti.
2 4,3 Need For Speed - No limits Závodní hra jako pokračování již legendární série automobilových pouličních závodů, v níž se dostanete do křížku nejen s policií.
3 4,0 Facebook Nenasytný mobilní klient světové sociální sítě.
4 4,4 WhatsApp Oblíbený messenger, který zajistí komunikaci napříč různými platformami a to zdaleka nejen psanou.
5 4,5 Geometry Dash Zcela jednoduchá ale zábavná hra na způsob kdysi oblíbených přeskakovaček jejíž prostředí je tvořeno pouze geometrickými tvary. Záludný je také fakt, že ideální nápovědou pro to, kdy skočit, je samotný rytmus hudby v pozadí.
6 4,3 Agar.io Další hra tentokrát však zaměřená celosvětovým směrem, kde si zahrajete společně s lidmi z celé zeměkoule. Princip je tak prostý, až by se mohl zdát nudný, ale pocit když se vykrmíte dost a začnete pojídat ostatní soupeře….no posuďte sami.
7 4,6 360 Security Další z řady ochranných a funkčních aplikací, která se snaží o urychlení vašeho telefonu zbavením nepotřebného balastu a zároveň jej chrání proti vniknutí různých virů, malwarů a podobných nečistot.
8 4,3 Viber Další z řady multiplatformních kecálků a VOIP klientů. Za několik málo let vyrostl v dospělou aplikaci po všech stránkách a dnes již nabízí nepřeberné množství nálepek, smajlíků, možnost hlasových hovorů a to nejen v rámci aplikace.
9 4,4 Traffic Racer Jednoduchá arkádová závodní hra v níž jedete po cestě a za úkol nemáte nic jiného než se vyhýbat překážejícím spoluúčastníkům silničního provozu. Za to samozřejmě získáváte kýžené finance z nichž si posléze vylepšujete svůj vozový park. Jednoduché, zábavné a na ukrácení dlouhých chvil ideální.
10 4,3 Fotky Google Klient pro správu vašich fotografií a nejen to. Umožňuje měnit nastavení pro vaši zálohu na Google a také vyhledávat dle různých kritérií a to i dle obsahu fotky.

Co dodat? Snad jen to, že hru Geometry Dash bych nedoporučoval zarputilým rockerům, neboť techno rytmy nejspíš vylepšení jejich herního skóre moc nepomůžou a brzy by telefon šel rychle proti zdi. Na druhou stranu těm, jímž je tento rytmus blízký může hra ukrátit nejednu dlouhou chvíli. Sám jsem vyzkoušel a dlouho se snažil, ale AC/DC jsou zkrátka něco jiného Mrkající veselý obličej.

O aplikacích jako je Facebook či messengery výše se také nemá cenu rozepisovat. Snad jen za sebe osobně musím dodat, že Facebook by mohl skutečně zapracovat na nenasytnosti svých aplikací. Ač jsou sice současné modely chytrých zařízení dostatečně výkonné, operační paměti není nikdy dost a smlsnout si nějakou tu stovečku MB plus natahaná data, která datový FUP v žádném případě nešetří, to je již dávka hodná giganta.

Autor: Jiří Florián

Další články:  

17. díl seriálu - Elephone G9 - 2015-09-06

18. díl seriálu - UMI Fair - 2015-09-19

19. díl seriálu - Cubot H1 - 2015-09-19

20. díl seriálu - Doogee HomTom HT5 - 2015-09-26

21. díl seriálu - MLais MX - 2015-10-03

22. díl seriálu - Blackview BV5000 - 2015-10-04

23. díl seriálu - Kingzone N5 - 2015-10-10

--- Mlais M52 - Dravec střední třídy za lidovou cenu - Unboxing --- 2015-09-24

--- Mlais M52 - Dravec střední třídy za lidovou cenu - Recenze --- 2015-09-26

--- V5S - Chytrý náramek za směšnou cenu - Unboxing --- 2015-10-02

--- V5S - Chytrý náramek za směšnou cenu - Recenze --- 2015-10-04

Žádné komentáře:

Okomentovat