středa 28. října 2015

Microsoft chystá sloučení Sunrise a Outlook do jedné aplikace

Právě dnes se nechal Microsoft slyšet, že oficiálně slučuje dvě již velmi oblíbené aplikace Outlook a Sunrise. K tomuto kroku by mělo dojít v následujících měsících.

Již dnes se dočkali uživatelé systému iOS během aktualizace aplikace Outlook jistých malých změn, kterými se Microsoft malými krůčky blíží ke sloužení emailového klienta Outlook s oblíbeným kalendářem Sunrise. Zatím se jednalo v podstatě pouze o zjednodušení prostředí vestavěného kalendáře Outlook tak, aby fungoval co nejvíce jako u aplikace Sunrise.

Microsoft získal aplikaci Sunrise minulý rok díky obchodu za několik set milionů dolarů. Nyní ale můžeme očekávat, že v dohledné době pravděpodobně tato velmi oblíbená aplikace zcela zanikne díky implementaci do Outlooku, čímž domácí produkt Microsoft získá již odladěné funkce a také samotný tým vývojářů Sunrise bude pravděpodobně pracovat i s jinými na společné aplikaci Outlook.

Microsoft zatím přesné datum, kdy by mělo k tomuto úplnému sloučení dojít, nezveřejnil, ale nejspíše to nebude trvat dlouho. Dle mého názoru je to ale škoda, neboť nejednou se díky sloučení několika vydařených aplikací zrodila obluda snažící se kombinovat všechny a navíc jen zřídka byla šetrná v oblasti požadovaného výkonu. Nehledě na fakt, že čím více funkcí v jedné aplikaci, tím více problémů a s tím jde ruku v ruce i nižší oblíbenost a spolehlivost.

Uvidíme, zda se Microsoftu tato kombinace povede. Můžeme jen doufat, že to s množstvím funkcí v jedné aplikaci nepřeženou a hlavně, že zůstane ovládání tak jednoduché a přehledné, jako je tomu u těchto aplikací nyní.

Autro: Jiří Florián
Zdroj: thenextweb.com

Žádné komentáře:

Okomentovat