pondělí 19. října 2015

10 Nejstahovanějších filmů minulého týdne - filmové pirátství v přehledu


Opět Pondělí a tím pádem je na řadě další díl seriálu v němž se podíváme na Top 10 nejstahovanějších, respektive nejoblíbenějších filmových děl minulého týdne. Co se zastoupení týče, došlo spíše jen k výměně pozic v žebříčku a prakticky k potvrzení známého faktu, že komedie a fantasy společně se sci-fi snímky zkrátka vedou.


Minulý týden se na první místo, jako dalo by se říci "skokan", dostal komediální dramatický snímek Dope. Vypadá to, že žánry ve stylu retro nikdy neomrzí a navíc v kombinaci s potrhlým nerdem. Své místo mezi nejlepšími si ale drží také drama z prostředí boxu Bojovník a Jake Gyllenhaal ukazuje, že skutečně umí zaujmout v téměř jakémkoliv filmovém žánru.

Jeden snímek však top 10 také opustil a tím jsou již dlouho držící se neohrožení Avengers. V žebříčku se ale drželi statečně a skutečně dlouho, ale na druhou stranu se vyměnili s akčním snímkem Momentum. Pro ty, kteří by snad řekli, že v Jihoafrické republice neumějí točit filmy bude tento snímek skutečně překvapením, neboť tento akční thriller nabízí hodinu a půl dlouhou záplavu akce a za mě osobně dávám pro tento film palec hrdě nahoru. Není ani čemu se divit, že se tento snímek dostal do naší top 10. Hlavní roli zde totiž ztvárnila půvabná Olga Kurylenko, která ač sehrála mnohdy spíše nenápadné role, do povědomí diváků se zapsalo velmi jasně a to i díky snímkům jako je například Nevědomí či Cesta naděje. Doplnění hlavních rolí představiteli jako je Morgan Freeman a James Purefoy je pak skutečně další obrovská třešinka na dortu, kterou nejde přehlédnout.

Už ale dost omáčky a pojďme rovnou k věci. Zde je tedy Top 10 pro minulý týden.

Hodnocení(Místo předchozí týden)Název filmu originál / Český název CSFDIMDb Hodnocení/ Trailer
torrentfreak.com
1(7)Dope / Dope7.5 / trailer
2(1)Southpaw / Bojovník7.6 / trailer
3(4)Pixels / Pixely5.6 / trailer
4(8)Knock Knock / Ťuk ťuk5.5 / trailer
5(2)Jurassic World / Jurský svět7.2 / trailer
6(6)Tomorrowland / Země zítřka6.6 / trailer
7(3)Terminator Genisys / Terminátor Genisys6.8 / trailer
8(…)Momentum (HDrip) / Momentum5.6 / trailer
9(5)Paper Towns / Papírová města6.6 / trailer
10(9)San Andreas / San Andreas6.2 / trailer

A na závěr si opět dáme něco málo trailerů k filmů z našeho žebříčku.


No a také abychom dostáli tradici, nesmíme zapomenout na dávku filmové hudební tvorby, či fanouškovské tvorby ze současnosti, ale i z let minulých. Proto zde mám pro vás například vynikající hudební klip ke sci-fi snímku Projekt minulost a také k dramatickému snímku z prostředí bojových umění Nikdy to nevzdávej.


Takže pro tento týden ze světa filmu je to zde opět vše a těším se opět na další týden, jak se nám to tady vyvine.

Další články:

Recenze a Unboxingy:

Žádné komentáře:

Okomentovat