neděle 25. října 2015

Google Play - Nejoblíbenější aplikace tohoto týdne (KW43)

43kw GooglePlay TopTen

Neděle 25.10.2015 není sama o sobě v podstatě ničím výjimečná. Pro nás to však znamená zhodnocení dalšího týdne z pohledu událostí v obchodě Google Play a toho, jaké aplikace byly za poslední týden takzvaně IN a jak uživatelé zamíchali pořadím oproti týdnu předchozímu. Nyní se ale již pojďme podívat, jak se nám obsazení žebříčku změnilo, či nezměnilo a o co byl tedy v tom 43. týdnu tohoto roku největší zájem.

Pořadí Místo minulý týden Hodnocení uživatelů Název Popis
1
4,3 Minions Paradise
Zábavná hra na motivy oblíbeného filmu, či spíše oblíbených postav Mimoňů, kteří i z havárie na opuštěném ostrově dokáží udělat zábavnou dovolenou. Takže se ukažte a vybudujte pro své přátele Mimoně zábavné centrum na opuštěném ostrově
2
1 3,9 Messenger (Facebook)
Nejen chatovací klient náležící k v dnešní době již familiární sociální síti.
3 5 4,5 Geometry Dash
Zcela jednoduchá ale zábavná hra na způsob kdysi oblíbených přeskakovaček jejíž prostředí je tvořeno pouze geometrickými tvary. Záludný je také fakt, že ideální nápovědou pro to, kdy skočit, je samotný rytmus hudby v pozadí.
4 3 4,0 Facebook Nenasytný mobilní klient světové sociální sítě.
5 6 4,4 WhatsApp Oblíbený messenger, který zajistí komunikaci napříč různými platformami a to zdaleka nejen psanou.
6 5 4,2 Agar.io Další hra tentokrát však zaměřená celosvětovým směrem, kde si zahrajete společně s lidmi z celé zeměkoule. Princip je tak prostý, až by se mohl zdát nudný, ale pocit když se vykrmíte dost a začnete pojídat ostatní soupeře….no posuďte sami.
7 4,6 360 Security - Antivirus FREE Další z řady bezpečnostních a aplikací, která si dává za úkol zbavit vaše zařízení nepotřebného balastu v podobě zbytkových souborů, zbytečně běžících procesů, ale zároveň i jakási antivirová ochrana. V zásadě další z rodiny aplikací jako je například velmi oblíbený Clean Master a troufám si říci, že po funkční stránce v podstatě zcela stejný, takže záleží jen na uživateli, které provedení zvolí.
8 4,1 Plane Simulator 3D Letecký simulátor, který potěší především majitele výkonově slabších zařízení. Grafika včetně doprovodných zvuků je zcela základní a jednoduchá a ani náročnost celého simulátoru není nijak ohromující. Musím ale pochválit autora za to, že i do velikosti 16,5MB se mu podařilo dostat obstojnou hru na ukrácení dlouhé chvíle v níž si navíc můžete vybírat jednotlivé stroje, vydělávat si plněním úkolů a pořizovat další. Jako jednoduchý hardwarově nenáročný simulátor se tedy osvědčil a hodnocení 4,1 skutečně odpovídá.
9 10 4,3 Viber Další z řady multiplatformních kecálků a VOIP klientů. Za několik málo let vyrostl v dospělou aplikaci po všech stránkách a dnes již nabízí nepřeberné množství nálepek, smajlíků, možnost hlasových hovorů a to nejen v rámci aplikace.
10 4,5 Instagram Instagram není ani třeba představovat, neboť hraní s fotografiemi a vystavování svých pořízených snímků na tuto sociální síť je již spíše záležitostí nostalgickou.

Jak můžete tedy vidět, v minulém týdnu se nám přední příčky moc nezamíchali a i nadále zde zůstává dnes již legendární žrout operačních pamětí Messenger od Facebooku a v čele druhý týden po sobě nesou pomyslný oheň malý žlutí Mimoni. Tři tituly nám však z žebříčku vypadli a to Need For Speed - No limits, Swipe Launcher a Swift WiFi. Tyto tři aplikace nahradil například starý známý Instagram, který ani není třeba dlouze představovat, neboť se jedná již o jakýsi nostalgický doplněk především u oblíbenců selfie. Své místo na slunci si vybojoval také jednoduchý letecký simulátor, který má podobu starších PC her. Na ukrácení dlouhé chvíle je jistě dostačující a ačkoliv nenabízí kdoví jak propracovanou grafiku, za vděk tímto vezmou především majitelé hardwarově slabších zařízení, neboť hra sama má instalační velikosti pouhých 16,5MB a ani během provozu si z operační paměti neukousnu žádný velký kousek. Má i jistou pointu a něco, čemu bychom mohli říkat jednotlivé úrovně. O tom, že se tento jednoduchý projekt autorům podařil svědčí i oblíbenost ze strany uživatelů, neboť hodnocení 4,1 není vůbec špatné.

Dalším nováčkem na poli Top 10 aplikací je také bezpečnostní software 360 Security - Antivirus Free, který není žádným nováčkem a mezi aplikacemi Google Play již pobývá pěkně dlouhou dobu. Na druhou stranu se jedná v podstatě o další aplikaci dávající si za úkol zbavit vaše zařízení balastu v podobě zbytkových souborů, zbytečně běžících procesů či také telefon ochránit proti krádeži a to i ze strany virů a mallware. V tomto případě jde o jakéhosi bratra již dlouho oblíbeného Clean Masteru, který však zvláště poslední dobou přináší do přístrojů také mnoho nepotřebných funkcí, které mohou nezkušenější uživatele spíše obtěžovat, než pomoci.

Na závěr si opět dáme něco málo oddechového videa v podobě aktuálních titulů z žebříčku, ale i jiných oblastí.


A na zkoušku pro ty, kteří ještě 360° video na Youtube nezkusili, zde je něco přímo od Google s názvem Google Play Music.

Autor: Jiří Florián

Další články:

Android 5.1 v podání čínských značek:

Recenze a Unboxingy:

Top 10 filmů minulého týdne:


Žádné komentáře:

Okomentovat