Stránky

pondělí 5. října 2015

10 Nejstahovanějších filmů minulého týdne - filmové pirátství v přehledu

Opět Pondělí, pro mnohé začátek nemilého pracovního týdne, ale zde na Vás čeká další přehled toho, co se v top 10 nejstahovanějších filmů minulého týdne událo.


Není nejspíše žádným překvapením, že filmy jako Země zítřka, Terminátor Genesys či San Andreas se stále drží na špici této filmové hitparády. Ostatně o snímku Země zítřka jsem se více rozepsal již minule a popravdě před fantazií režiséra a scénáristy smekám pomyslným kloboukem. Film se skutečně podařil a po dlouhé době jde opravdu o osvěžující fantasy jak má být.

Do žebříčku se ale vrátili i tituly, které se již delší dobu v top 10 neukázali a tím je drama Bojovník z prostředí boxu. Snad jde pouze o trend, ale osobně musím říci, že katastrofické drama San Andreas ve mně osobně poopravilo pohled na katastrofické snímky a po dlouhé době se nejedná o pouze další béčkový film, v němž se autoři snaží podat situaci jako strašnou, ale ve své podstatě na Vás zápletka nijak nepůsobí. San Andreas tedy těm co ještě neviděli vřele doporučuji, minimálně za shlédnutí určitě stojí. Bojovník sám o sobě jako snímek také obstál a i já jako sportovní analfabet musím přiznat tomuto sportovnímu dramatu jisté kouzlo.

Kdo však překvapil, ačkoliv ne ani tak ze strany očekávání, ale spíše rychlosti posunu v žebříčku, je pokračování řady filmů z ostrova dinosaurů. Ten se ze zapomnění minulého týdne vyhoupnul rovnou do čela a dnešní top 10 vede na celé čáře. Zkrátka je vidět, že v oblíbenosti téma Jurského parku neztrácí ani po tolika letech a stále láká diváky všech věkových kategorií. Ostatně obsazení rolí se autorům skutečně podařilo a to ocení hlavně ti, kteří již viděli především sci-fi komedii Strážci vesmíru. Jednu z hlavních rolí si v Jurském světě totiž zahrál Chris Pratt, představitel Peter Quilla alias Starlord ve Stážcích vesmíru. Samozřejmě, že tento herec odehrál i mnoho dalších rolí, ale divácký propadák v podobě snímku Mládeži nepřístupno nejspíš nikomu v mysli neutkvěl a když, tak ne v dobrém.

Hrdinně se ale hitparádě drží malý žlutí Mimoni, kteří dokáží rozesmát snad každého a k nim se navíc tento týden přidala zbrusu nová dětská komedie V hlavě, která ukazuje humorným způsobem myšlenkové pochody v hlavách lidí a také jejich důsledky.

Teď už se ale pojďme podívat na kompletní Top 10 v celé své kráse.

Místo v žebříčku(Místo přechozí týden)Název filmu originál / Český název CSFDIMDb Hodnocení / Trailer
torrentfreak.com
1(…)Jurassic World / Jurský svět7.2 /trailer
2(1)Tomorrowland / Země zítřka6.6 /trailer
3(2)Terminator Genisys / Terminátor Genesys6.8 /trailer
4(3)San Andreas / San Andreas6.2 /trailer
5(4)Avengers: Age of Ultron / Avengers: Age of Ultron7.8 /trailer
6(…)Southpaw / Bojovník7.6 /trailer
7(5)Minions (Webrip) / Mimoni6.7 /trailer
8(6)Mission: Impossible – Rogue Nation (HDRip) / Mission Impssible - Národ grázlů7.7 /trailer
9(9)Magic Mike XXL / Bez kalhot XXL5.9 /trailer
10(…)Inside Out (HDrip) / V hlavě8.5 /trailer

No a na závěr jak jinak než malá dávka trailerů...


A také hudebního zpestření z prostředí filmu. Aby toho nebylo málo, tak zabrousíme i trošku více dozadu.



Autor: Jiří Florián

Další články:

Recenze a Unboxingy:

Žádné komentáře:

Okomentovat