neděle 31. května 2015

Carpad T69 max, telefon či tablet? Phablet

Na čísnkých obchodních serverech se objevil v předprodeji již dříve ohlašovaný telefon Carpad T69 Max, který se chlubí velikostí displeje o úhlopříčce 6,95" s rozlišením 1920x1200 px, tudíž full HD. Toto jej již bez jakýchkoliv pochybností řadí do skupiny phabletů a svým vzhledem dává jasně najevo inspiraci Ipadem mini a dokonce i hardwarové tlačítko pod displejem je toho neklamným důkazem.
Na první pohled by telefon mohl nadchnout svým osmijádrovým procesorem od společnosti Mediatek, který tepe na frekvenci 1,7 GHz a je doplněn o 2 GB paměti RAM, která by i v dnešní době měla zajistit bezproblémovou práci s telefonem.
Úložistě je v základu 16 GB, což není zrovna mnoho, ale oproti dalším čínským protějškům se s cenovkou $280 zařadil do slušné vyšší střední třídy, pokud ne dokonce do nižší top. Úložiště je samozřejmě možné dále rozšířit pomocí TF karet a to až do velikosti 32 GB.
Co se konektivity týče, trochu zamrzí nepřítomnost 4G sítí a NFC také chybí, ale jak už je u čínských modelů zvykem, nabídne nám dual sim, kterým se nejspíše snaží zakrýt některé nedostatky.
Samozřejmostí je GPS a USB OTG a baterie taktéž není zklamáním, i když pro telefon o takovýchto rozměrech je 4200 mAH přeci jen zlatá střední cesta.
Fotoaparáty mají již klasických 13 mpx pro hlavní a 5 mpx pro selfies, což znamená že zázraky nečekejte, ale určitě nezklame a nezamrzí. Co ale zaručeně zamrzí je přítomnost Androidu ve verzi 4.2.2 Jelly Bean, který je v dnešní době již adeptem na staršího strýce v oblasti operačních systémů.
Takže co dodat? Nejedná se o adepta na dravce roku, ale ani o propadák. Telefon se řádí s hrdostí do vyšší střední třídy a za cenovku $279 jde o ideální alternativu pro ty z Vás, kteří nechtějí zbytečně utrácet za drahé top značky, ale přeci jen by chtěli něco více.

Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat