pátek 29. května 2015

Nový MacBook Pro, podpora 5K Displeje a mnohem víc

Nový MacBook Pro, podpora 5K Displeje a mnohem víc


Mac Rang 2

Kdokoliv kdo si koupil nový MacBook Pro od Applu s Retina displejem a Touchpadem reagujícím na tlak, ti nyní vlastní první notebook od Applu s možností ovládání externího 5K displeje.
Nový patnáctipalcový MacBook Pro také podporuje streaming 4K obrazovek v rozlišení 4096 na 2160 a s 60Hz, což je další prim pro Apple.
Podle aktualizovaných dokumentů Applu je možné oficiálně využít ke streamu 4K displeje a Ultra HD TV Mac a Dell UP2715K o 27 palcích.

Některé displeje s rozlišením vyšším než 4K jako jsou monitory Dell, vyžadují dva zobrazovací kabely pro plné rozlišení. Apple oficiálně nepodporuje jiné obrazovky než Dell.
Operační systém OS X Yosemite 10.10.3 v základu umožňuje použití 5K rozlišení na 27 palcovích IMac s 5K Retina displejem a 2013 Mac Pro, ale nový MacBook nyní může obsluhovat jak 4K tak 5K displeje bez rozdílu.
Dříve modely MacBook podporovali rozlišení 3840 na 2160 px při 60Hz, ale díky o 80 procent rychlejší grafice AMD Radeon R9 M370X, která kraluje vnitřku nového MacBooku Pro, je tento nyní schopen bez problémů obsluhovat monitory 4K při plném rozlišení při 60Hz a případně 5K displej pomocí nastavení duálního zobrazovacího kabelu.
Nastavení duálního zobrazovacího kabelu je nutné kvůli šířce pásma využívané pro 5K rozlišení. Pamatujte ale, že pro nastavení duálního kabelu Vám zabere dva Thunderbolt porty na notebooku.

Každopádně platforma Skylake je stále vzdálena několik měsíců, což znamená upgrade současné generace na 5K je již takříkajíc trošku křížek po funuse.


Autor: Jiří Florián
Zdroj: iphoneinformer.com

Žádné komentáře:

Okomentovat